FEM KLOKA KVINNOR & DERAS JULKLAPPSTIPS

Stenar i olika färger eller skimrande pärlor? Halsband, örhängen eller armband? Här följer de bästa julklappstipsen av Atelier Torbjörn Tillanders sakkunniga personal – kvinnor som känner vitrinerna i affären som sina egna fickor.

Tina Tillanders julklappstips

1. Stiliga brilliantknappar är ett direkt ”must have” för varje kvinna. De är enkla att kombinera till alla slags kläder, och de diskreta knapparna fungerar lika väl till vardag som till fest. I all sin enkelhet lämpar de sig lika bra för en minimalist som en romantiker eller dig som älskar allt klassiskt. Med dessa kan du inte gå fel.

2. Ett vackert pärlhänge är en annan favorit. Det kan man ha hängande helt ensamt i ett band eller kombinera det med andra hängen. Hängen är speciellt aktuella just nu då långa kedjor är i mode. Du kan också ha hängen i ett läderband, då blir smycket lite mer sportigt.

Jenny Tillanders julklappstips

De här ringarna är en fantastisk komplettering till din smyckessamling! Piffiga, moderna bollringar är lätta att använda och enkla att kombinera med andra smycken. Ringen i gult guld kan du få med en liten eller stor boll, eller så kan du välja en som är prydd med diamanter och använda den till fest. Alla våra bollringar tillverkas även i vitt guld.

Maria Hovis julklappstips

1. Ädelstenar i olika färger är naturens gåva till smyckesvärlden. Varje ädelsten och färg är unik och det finns aldrig två ädelstenar som är precis lika. Ifall du vill ha ett enkelt halsband ska du välja ett hänge med en ädelsten du tycker riktigt mycket om. Ett enkelt smycke som är lätt att använda både till vardag och fest blir snabbt en favorit.

Ädelstenarna du ser på bilden är en ljusröd safir, en grön turmalin och en orange spessartin. 

2. Ett av mina favoritsmycken väntar fortfarande på sin rätta ägare i affären på Glogatan 1. Det här halsbandet i platina har en akvamarin med graverade snöflingor. Runt akvamarinen har vi infattade diamanter som blänker likt en snödriva i vinterfrost. Hela smycket påminner om vit vinter och vacker is.

 

Hanna Niemenmaas julklappstips

1. En härlig turmalin i brungrön nyans inramad med briljanter och mörkrodinerade blad i vitt guld. Det här hänget är väldigt mångsidigt. Kedjan är festlig men går i en färg som passar lika bra till vardag. Vill man bära hänget till vardags kan man enkelt byta ut kedjan mot ett läderband.

2. De här söta morganitörhängen skulle jag mer än gärna hitta i ett paket hemma hos oss! Morganiternas skira nyans i ljusrött är samtidigt fräsch och balanserad, vilket gör att de kan kombineras med nästan vilket plagg som helst. Du kan även byta ut morganiterna och välja en annan sten istället, till exempel en akvamarin i ljusblått eller en rökkvarts i brunt. De här morganiterna inramas av briljanter i olika storlekar medan örhänget har en trendig mörk stomme i rodinerat vitt guld. 

3. Letar du efter en gåva till en man? Då vill jag tipsa dig om våra underbara manschettknappar med pärlor. Du kan välja vilka slags pärlor som helst men här ser vi ett par unika oregelbundna tahitipärlor.

 

Mia Hillos julklappstips

1. Pärlörhängen för festsäsongen. Pedantiskt slipade, strålande vackra citriner med ett spektrum av färger är ett verkligt konststycke för en stenslipare. De passar perfekt till eleganta gyllenfärgade pärlor från Burma.

2. Rubellitarmbandet är en modern klassiker. Endast de allra bästa rubinröda turmalinerna får kallas rubelliter. Carréslipade rubelliter har en slipning och färg som passar tidens anda och mode ypperligt. Stenarna är rena, färgen fyllig och hantverket högklassigt. 

Rivière-armbandet är en evig klassiker. Namnet har armbandet fått av att det ser ut som om ädelstenarna i armbandet bildar en ”bäck”. Den moderna variationen på namnet ”tennisarmband” har sitt ursprung i ett avskräckande exempel då Chris Evert tappade sitt diamantarmband under en US Open turné och bad att spelet skulle avbrytas tills smycket hittades. Man bör alltid ta av sig äkta smycken när man idrottar.